fbpx

Donate and HELP us spread the News

We need your HELP!, Donate R50 to assist The Bulletin in reporting on your Community News. Click on the donate button on the right. →

Friday, September 25, 2020
Pay
16.1 C
Secunda
More

    Tannie Poppie se Grooitjie se piekelkwepers

    Grootjie se piekelkwepers Soms het mens net lus vir ‘n suur-suurtjie kweper. Hierdie piekel is heerlik saam met wildsvleis, koue vleise, kaas en kerries. Ek het die resep by Hetta van Deventer-Terblanche gekry, wat dit weer op haar beurt uit ‘n ou tydskrif-bêreboekie oor oudae se resepte gekry het.
    Jy het nodig:
    6 kwepers
    Vir die stroop:
    250 ml asyn
    80 ml suiker
    2 stukke pypkaneel
    4 naeltjies
    2 steranys
    1 rooi brandrissie, ontpit en opgesny
    Metode:
    Sny die kwepers in kwarte en verwyder die pitte en harde dele.
    Stoom vir ongeveer 15 minute oor kookwater.
    Berei die stroop intussen deur die asyn en suiker oor lae hitte te roer tot die suiker opgelos is.
    Bind die pypkaneel, naeltjies en steranys in ’n moeseliendoekie toe en voeg by die stroop.
    Verhoog die hitte en laat kook.
    Voeg die kwepers by en prut vir 20 minute.
    Voeg die brandrissie by.
    Skep in gesteriliseerde bottels en verseël dadelik.
    Nota: Piekel verwys na groente of vrugte (of ’n mengsel daarvan) wat in ’n speseryerige asynsous ingelê word, teenoor pekel, wat ’n soutoplossing is wat byvoorbeeld vir ham gebruik word.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Tannie Poppie se Grooitjie se piekelkwepers