fbpx

Donate and HELP us spread the News

We need your HELP!, Donate R50 to assist The Bulletin in reporting on your Community News. Click on the donate button on the right. →

Monday, September 28, 2020
Pay
16.1 C
Secunda
More

    Tannie Poppie se: Geroomde Sampioentert

    Koop ekstra sampioene wanneer dit volop is. Vries dit en gebruik dit vir hierdie tert. Bak en gebruik enige tertkors vir dié vulsel.

    Tertkors
    Dis ‘n fantastiese deeg vir soet- en soutterte. Boonop is dit maklik om te maak.
    8x250ml koekmeelbom
    30ml bakpoeier
    5ml sout
    25ml kerriepoeier
    500g botter of margarien
    250ml chedderkaas
    Koue water

    Berei deeg vir soutterte:
    1. Sif die koekmeelblom, bakpoeier, sout en kerriepoeier saam.
    2. Vryf die botter of margarien met jou fingerpunte in die meelmengsel.
    3. Voeg die kaas by en genoeg koue water om ‘n sagte deeg te form.
    4. Vries die deeg to benodig.
    5. Ontdooi, rol uit en bak volgens die aanwysings van van die resep waarvoor dit gebruik word.

    Tert
    15ml botter of margarien
    15ml koekmeelblom
    250ml warm melk
    2,5ml sout
    2 eiers, geklits
    1ui, gekap
    1 blik (405g) geroomde sampioene
    375ml gerasperde cheddarkaas
    1 gaar tertkors
    Peper na smaak
    1. Voorverhit die oond tot 180oC (350 oF).
    2. Smelt die botter of margarien en roer die koekmeelblom by. Roer tot glad.
    3. Roer die melk by en daarna die sout.
    4. Kook tot die witsous begin verdik.
    5. Voeg die eiers by die witsous.
    6. Roer die ui, sampioene en kaas by en geur met peper. Meng goed.
    7. Skep in die tertkors.
    8. Bak 20-30 minute lank.

    The Bulletin News

    Tannie Poppie se: Geroomde Sampioentert