fbpx

Donate and HELP us spread the News

We need your HELP!, Donate R50 to assist The Bulletin in reporting on your Community News. Click on the donate button on the right. →

Saturday, September 19, 2020
Pay
16.1 C
Secunda
More

    Tannie Poppie se: Rosynebrood

    Hierdie is my man, Jan, se gunsteling. Hy smeer ‘n dik laag tuisgemaakte botter op.

    1 pakkie (10g) kitsgis
    5 ml suiker
    250 ml louwarm water
    250 ml louwarm melk
    ʼn knippie sout
    6 x 250 ml koekmeelblom
    50 ml botter of margarien
    175 ml suiker
    250 ml pitlose rosyne
    5 ml sout
    1 eier
    25 ml koue water

    1. Voorverhit die oond tot 180 oC (350 oF).
    2. Los die gis en 5 ml suiker in die water op.
    3. Voeg die melk en 500 ml koekmeelblom by.
    4. Room die botter of margarien en suiker saam en voeg by die meelmengsel.
    5. Bedek en laat 1 uur rys.
    6. Skud die rosyne by die res van die koekmeelblom in (sodat dit eweredig versprei).
    7. Voeg die meel mengsel en sout by die gerysde deeg om ‘n sagte deeg te vorm.
    8. Knie liggies en laat tot dubbel in volume rys.
    9. Knie af, vorm brode en plaas in gesmeerde broodpanne.
    10. Bedek en laat nog 20 minute lank rys.
    11. Klits die eier en koue water saam en smeer oor die brode.
    12. Bak vir 45 minute lank tot gaar.

    Tannie Poppie se: Rosynebrood