fbpx

Donate and HELP us spread the News

We need your HELP!, Donate R50 to assist The Bulletin in reporting on your Community News. Click on the donate button on the right. →

Thursday, October 1, 2020
Pay
16.1 C
Secunda
More

    Tannie Poppie se: Lemoentert

    Toe ek jonk was, het my tant Netta Homan ons altyd bederf omdat sy geweet het ons is lief vir lemoene.
    Tert
    3 eiers
    185 ml suiker
    375 koekmeelblom
    7 ml bakpoeier
    ʼn knippie sout
    185 ml melk
    65 ml botter of margarien
    Stroop
    250 ml water
    500 ml suiker
    25ml botter of margarien
    250 ml lemoensap
    25 ml gerasperde lemoenskil
    Berei die tert
    1. Voorverhit die oond tot 180 oC (350 oF).
    2. Klits die eiers goed, voeg die suiker bietjiesgewys by en klits tot romerig.
    3. Sif die koekmeeblom, bakpoeier en sout saam.
    4. Voeg die meelmengsel by die suikermengsel.
    5. Meng goed.
    6. Verhit die melk en botter of margarien tot kookpunt. Gooi die kokende melk by die meelmengsel en meng.
    7. Skep die beslag in ʼn gesmeerde tert bord.
    8. Bak 25-30 minute lank.
    Berei die stroop
    1. Verhit die water, suiker en botter of margarien saam en kook 5 minute lank.
    2. Haal van die hitte af en laat effens afkoel.
    3. Voeg die lemoensap en skil by. Roer goed deur.
    4. Prik die tert sodra dit uit die oond kom en gooi die warm stroop

    Tannie Poppie se: Lemoentert