fbpx

Donate and HELP us spread the News

We need your HELP!, Donate R50 to assist The Bulletin in reporting on your Community News. Click on the donate button on the right. →

Tuesday, September 29, 2020
Pay
16.1 C
Secunda
More

    Tannie Poppie se: Sjokolade-rolkoek

    Ek vul hierdie koek met ‘n Swartwoud-vulsel, maar gebruik enige vulsel van jou keuse.

    4 groot eiers, geskei
    125 ml suiker
    125 ml koekmeelblom
    10 ml bakpoeier
    2 ml sout
    80 ml kakao

    1. Voorverhit die oond tot 180 ºC (350 ºF)
    2. Klits die eiergele en suiker saam tot lig en donsig

    3. Sif die koekmeelblom, bakpoeier, sout en kakao saam.
    4. Roer die meelmengsel bietjiesgewys by die suikermengsel.
    5. Klits die eierwitte tot styf en vou by die mengsel in.
    6. Skep in ʼn gesmeerde rolkoekbak en en bak 5 – 7 minute lank.
    7. Keer uit op ‘n klam doek wat met suiker besprinkel is.
    8. Rol op en laat afkoel.
    9. Vir die vulsel: Rol die afgekoelde rolkoek versigtig oop, smeer die vulsel op en rol weer versigtig op.

    Tannie Poppie se: Sjokolade-rolkoek