fbpx

Donate and HELP us spread the News

We need your HELP!, Donate R50 to assist The Bulletin in reporting on your Community News. Click on the donate button on the right. →

Thursday, September 24, 2020
Pay
16.1 C
Secunda
More

    Tannie Poppie se: Kerriepiesang – frikkadelle

    As ʼn mens moeg is vir die gewone frikkadelle, is hierdie die antwoord. Dis iets heel anders en die frikkadelle vries goed.

    Frikkadelle
    500 g maalvleis
    ‘n Knippie elk fyn neutmuskaat en fyn kruienaeltjies sout en peper na smaak
    2 snye ou wit brood
    250 ml water
    1 jumbo eier, geklits
    Koekmeelblom

    Kerriesous
    2 uie, fyngekap
    Sonneblomolie vir braai
    5 ml koekmeelblom
    125 ml water
    15 ml borrie
    5 ml suiker
    Sout en peper na smaak
    125 ml asyn
    25 ml kerriepoeier
    15 ml appelkooskonfyt
    3 groot piesangs, in skywe gesny

    Berei die frikkadelle
    1. Voorverhit die oond tot 180Co (350Fo).
    2. Geur die maalvleis met die neutmuskaat, kruienaeltjies, sout en peper.
    3. Week die brood in die water.
    4. Druk die geweekte brood fyn en voeg, saam met die water, by die maalvleis.
    5. Voeg die eier by.
    6. Meng goed en vorm klein frikkadelle.
    7. Rol in die koekmeelblom en pak in ʼn gesmeerde oondpan.
    8. Bak sowat 30 minute lank tot gaar.

    Berei die kerriesous
    1. Soteer die uie in olie tot sag (maar nie bruin nie).
    2. Meng die koekmeelblom, water, borrie, sout, peper, asyn, kerriepoeier en konfyt saam. Voeg by die uie en meng.
    3. Voeg die piesangs by en kook tot dit sag is.
    4. Gooi die sous oor die frikkadelle sodra hulle uit die oond kom.

    Tannie Poppie se: Kerriepiesang – frikkadelle