Podiumpret semifinale

Die kompetisie was vir laerskool en hoërskoolleerders wat hul indrukwekkende praatvaardighede gewys het.

0
867

Die Podiumpret Mpumalanga semifinaliste het op Woensdag 25 April by Laerskool Goedehoop plaasgevind. Die temas van die jaar se publieke sprekers kompetisie was ‘integriteit’, ‘hoop’ en ‘boer’. Die kompetisie was vir laerskool en hoërskoolleerders wat hul indrukwekkende praatvaardighede gewys het. Hierdie jaar se kompetisie het ook deelnemers toegelaat om hulle eie humor in hul toesprake te las.
Die finale sal gehou word in Paarl, Wes Kaap op 15 September.
“Dit is nie die soort kompetisie waar slegs die eerste en derde pryswenners na die eindronde gaan nie. Ons wil elke kind ‘n regverdige kans gee, want hulle is almal baie goeie sprekers, “het Carolina gesê. Diegene wat tot die eindronde deurdring, word Woensdag 2 Mei aangekondig en sal deelnemers van regoor Suid-Afrika insluit.
Podiumpret is ‘n omvattende kompetisie wat nie net sprekers van verskillende ouderdomsgroepe insluit nie, maar ook verskeie soorte sprekende kategorieë.
Die toesprake was dikwels lighartig en komies, maar ook waardevolle lesse vir die gehoor. Behalwe dat die drie hooftemas ingesluit is, het die deelnemers gepraat oor verskillende onderwerpe wat wissel van vriendskap, goeie ouerskap en selfs hoe klein meisies van klein seuntjies verskil.
Alhoewel die toesprake moeiteloos lyk, het die studente wat deelgeneem het, deur middel van weke se opleiding en navorsing as voorbereiding, vir die kompetisie deurgegaan. Kinders het die waardevolle les geleer om navorsing op hul eie vlak en pas te doen. Na die ondersoek is daar van die leerders verwag om ‘n skriftelike opdrag aan te bied, met ‘n inleiding en slot, asook ‘n bibliografie.
Die navorsings- en skryfvaardighede is in ‘n 3 weke siklus (een middag per week) of in een week (elke tweede middag) aangebied, met groepe van 15 tot 20 leerders.
Praatvaardighede soos aantekeninge, stemprojeksie, lyftaal en oogkontak is ook geleer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here